Conducerea Romtelecom a anuntat ca in urmatorii trei ani se va investi o jumatate de miliard de euro in modernizarea retelei. Operatorul ataca inclusiv piata Internetului de banda larga. Anul viitor se vor introduce si pachete de servicii cu preturi speciale.

Romtelecom va continua si in acest an sa investeasca in modernizarea si extinderea retelei. Pentru urmatorii trei ani s-au planificat investitii de 500 de milioane de euro.

Pachete de servicii dupa necesitati

Modernizarea retelei necesita patru ani. Vom trece la o retea noua, de ultima ora din punct de vedere tehnic, care ne va permite sa scadem costurile si sa oferim noi servicii, a declarat James Hubley, directorul general Romtelecom. De altfel, in acest an se vor introduce pachete de servicii cu preturi speciale, structurate in functie de necesitatile fiecarui client. Preferintele clientilor vor fi identificate printr-un nou sistem de facturare, care a costat 14,1 milioane de euro si care va fi introdus in luna iulie. O premiera o va constitui includerea serviciilor de date si banda larga in oferta operatorului. Conducerea Romtelecom spera ca pina la jumatatea acestui an sa se clarifice si situatia Cosmorom. Vor incepe si pregatirile pentru listarea Romtelecom la bursa, in 2006.

Profit de 107,1 milioane de euro

Principalul operator de pe piata de telefonie fixa din Romania a inregistrat in anul 2004 un profit de 107,1 milioane de euro. Veniturile companiei au crescut cu aproximativ 42 de milioane de euro fata de 2003, pina la 839,1 milioane de euro. Cu toate acestea, traficul total a inregistrat o scadere de 3%. Traficul a scazut din cauza competitiei, a afirmat James Hubley. Numarul liniilor in functiune a ajuns in 2004 la 4.337.823, fata de 4.329. 687 in 2003. Conform datelor companiei, eficienta operationala s-a imbunatatit cu 33% comparativ cu 2003. Vor continua reducerile de personal.

Acestea se vor face voluntar. Acelasi sistem s-a aplicat si in 2004, cind au plecat din companie 5.786 de persoane, iar platile facute drept salarii compensatorii au depasit, in total, 50 de milioane de euro. In prezent, Romtelecom are mai putin de 18.000 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri