Piata de laptopuri si desktopuri este caracterizata in prezent de o concurenta mare intre companiile care vand astfel de produse, iar segmentul este deja usor suprasaturat, a declarat pentru wall-street.ro, Bogdan Iftemie, director de vanzari al Acer Romania, cel mai mare jucator local in domeniul laptopurilor.
Concurenta din ce in ce mai mare se observa din apropierea accentuata a cotelor de piata detinute de principalii vendori din acest domeniu.

Astfel, daca pe primul trimestru din anul trecut, Acer Romania era liderul pietei cu o cota de 28,8% si era urmat de Asus Romania cu o cota de 22,7%, in prezent procentul detinut de producatorul taiwanez a scazut la 19,7% si este urmat la mica distanta de Hewlett-Packard cu o cota de 18,1%, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei International Data Corporation (vezi tabelul de la finalul articolului).

“In primele doua luni ale anului am inregistrat o usoara crestere a vanzarilor comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, care insa au stagnat incepand cu luna martie. In perioada de sarbatori, in aprilie vanzarile au fost sub estimari”, afirma Iftemie.

Romanii au cumparat in primele trei luni ale anului in jur de 34.000 de dektopuri si peste 90.000 de dektopuri, potrivit managerului Acer.

Pe de alta parte, pentru intregul an, estimeaza ca piata va ajunge la aproximativ 450.000 de laptopuri si 150.000 de desktopuri, valori similare cu cel inregistrate anul trecut.

“Va exista o crestere pe segmentul tablet PC-urilor”, mai spune oficialul.

Pentru acest an, conducerea Acer Romania isi doreste o cota de 20% pe segmentul de notebook-uri si aproximativ 15% pe desktopuri.

“Estimam ca in acest an vom avea o usoara crestere in privinta numarului de unitati, in contextul unei scaderi a veniturilor din cauza competitiei, care duce la o scadere a preturilor”, explica directorul de vanzari al producatorului.

Notebook-urile si netbook-urile reprezinta aproximativ 80% din cifra de afaceri a Acer Romania, iar cele mai bine vandute produse sunt notebook-urile cu preturi pana in 2.000 de lei.

Acer Romania are cinci angajati si este filiala locala a unui dintre cei mai important producatori de computere la nivel mondial.

Principalii concurenti pe piata locala sunt Hewlett-Packard, Asus, Toshiba si Dell.

Producatorii de laptopuri cu cele mai mari vanzari pe piata locala in T1 2011:




Sursa: International Data Corporation

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri