Nokia transfera 2.800 de angajati Symbian catre Accenture

Producatorul de terminale mobile Nokia a anuntat miercuri ca a finalizat negocierile pentru migrarea a 2.800 de angajati de pe segmentul de dezvoltare a sistemului de operare Symbian catre firma de consultanta globala Accenture, scrie presa internationala.

Anuntul vine la doua luni dupa ce Nokia a dezvaluit planurile de a reduce costurile cu 1 mld. euro pana in 2013, inclusiv prin reducerea numarului de angajati cu 7.000, si a subliniat ca urmareste sa recupereze teren in lupta pe segmentul smartphone-urilor.

Compania finlandeza concureaza pe acest segment cu Blackberry, iPhone-ul Apple si terminalele cu sistemul de operare Google Android.

Valoarea actiunilor Nokia s-a prabusit in ultimele luni, ajungand la 4,23 euro/actiune, pe bursa din Helsinki.

Oficialii Nokia au subliniat ca Accenture PLC va furniza servicii software catre companie pana in 2016, folosindu-se de personalul transferat. Deal-ul se va incheia in octimbrie.

Jumatate dintre angajatii transferati sunt din Finlanda si alti 1.400 in China, India, Marea Britanie si SUA.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri