Producatorul de terminale mobile Nokia a anuntat miercuri ca a finalizat negocierile pentru migrarea a 2.800 de angajati de pe segmentul de dezvoltare a sistemului de operare Symbian catre firma de consultanta globala Accenture, scrie presa internationala.
Anuntul vine la doua luni dupa ce Nokia a dezvaluit planurile de a reduce costurile cu 1 mld. euro pana in 2013, inclusiv prin reducerea numarului de angajati cu 7.000, si a subliniat ca urmareste sa recupereze teren in lupta pe segmentul smartphone-urilor.

Compania finlandeza concureaza pe acest segment cu Blackberry, iPhone-ul Apple si terminalele cu sistemul de operare Google Android.

Valoarea actiunilor Nokia s-a prabusit in ultimele luni, ajungand la 4,23 euro/actiune, pe bursa din Helsinki.

Oficialii Nokia au subliniat ca Accenture PLC va furniza servicii software catre companie pana in 2016, folosindu-se de personalul transferat. Deal-ul se va incheia in octimbrie.

Jumatate dintre angajatii transferati sunt din Finlanda si alti 1.400 in China, India, Marea Britanie si SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri