Statul elen nu intentioneaza sa-si reduca in acest an participatia detinuta in cadrul grupului de telecomunicatii OTE, desi printre prioritatile Guvernului se numara reducerea prezentei in sectorul economic, transmite Reuters.

In septembrie 2005, Guvernul a vandut 10% din titlurile OTE pentru 835 milioane de euro, reducandu-si astfel participatia la 38,6%.
Autoritatile de la Atena si-au propus pentru acest an sa stranga din privatizari 1,65 miliarde de euro, pentru a-si reduce datoria publica la 104,8% din Produsul Intern Brut fata de 107,9% in 2005.

"Nu avem astfel de planuri pentru OTE", a declarat ministrul elen al Finantelor, George Alogoskoufis, referindu-se la intentiile Guvernului privind vanzarea de actiuni ale companiei.

OTE urmeaza sa renunte in acest an la peste 5.500 de angajati, respectiv o treime din forta sa de munca, ca parte a unui program de restructurare destinat imbunatatirii profiturilor diviziei de telefonie fixa.
Grupul OTE este actionar majoritar al operatorului roman de telefonie Romtelecom, cu 56% din capital. De asemenea, divizia de telefonie mobila CosmOTE detine 70% din actiunile fostei companii CosmoRom, recent relansata sub denumirea de CosmOTE Romania, restul capitalului revenind Romtelecom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri