Astfel, 52,5% dintre smartphone-urile vandute au fost cu sistemul Android, de peste doua ori mai multe comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei Gartner.

Chiar daca unii cumparatori si-au amanat achizitiile in asteptarea noului iPhone 4S al Apple, volumul vanzarilor de aparate smartphone a crescut cu 42%, in scadere de la 74% in trimestrul al doilea.

"Sistemul Android a beneficiat de ofertele avantajoase de pe piata, de concurenta scazuta si de absenta unor noi produse atractive, cu sisteme de operare alternative", a declarat Roberta Cozza, analist la divizia europeana a gartner din Egham, Anglia.

Ponderea aparatelor smartphone in totalul vanzarilor de telefoane mobile a crescut cu un punct procentual, la 26%.

Citeste si:

Samsung, producatorul gamei de telefoane Galaxy cu sistem Android, a devenit pentru prima oara cel mai mare furnizor de smartphone.

Piata mondiala a telefoanelor mobile a crescut cu 5,6% in trimestrul al treilea, la 440,5 milioane de aparate, potrivit Gartner. Cu un an in urma, avansul a fost de 35%, iar in trimestrul al doilea de 16,5%.

Nokia a ramas pe primul loc in topul producatorilor de telefoane mobile, cu o cota de piata de 23,9%, in crestere de la 22,8% in trimestrul al doilea.

Intre primii cinci mari producatori de telefoane mobile se mai afla Samsung, LG Electronics, Apple si ZTE.