Hewlett-Packard (HP) a majorat un program de concedieri de la 27.000 la 29.000 de angajati, care vor parasi compania in urmatorii doi ani, cel mai mare producator de PC-uri incercand revigorarea afacerilor si a profitului pe o piata aflata in stagnare.
Grupul american a anuntat in luna mai ca va concedia 27.000 de angajati, reprezentand 8% din personalul total de la acea data.

HP a anuntat, intr-o notificare transmisa luni autoritatilor din SUA, ca cifra a fost majorata cu 2.000 de capete, potrivit WSJ.com.

Astfel, costurile de restructurare estimate pentru urmatorii doi ani fiscali sunt estimate la 3,7 miliarde de dolari.

Compania avea aproximativ 350.000 de angajati in luna mai, cand a anuntat planul initial de concedieri.

Purtatorul de cuvant al HP Michael Thacker a declarat ca planul de concedieri va afecta toate ariile de activitate, asemenea masurilor anterioare de restructurare.

Producatorul de PC-uri a anuntat anterior ca numarul angajatilor care doresc sa participe la programul de retragere voluntara a fost peste estimari.

Marii producatori americani de PC-uri, precum HP si Dell, nu au o prezenta notabila pe piata smartphone-urilor si tabletelor, care au erodat in ultimii ani vanzarile de computere desktop si laptop-uri.

HP a inregistrat in al treilea trimestru al anului fiscal 2011-2012, incheiat la 31 iulie, o pierdere de 8,8 miliarde de dolari, cea mai mare din cei 73 de ani de activitate ai companiei, generata in principal de deprecierea contabila a valorii unei companii preluate in 2008.

Actiunile HP au scazut cu aproape 32% in acest an, iar compania are o capitalizare de piata de 34,37 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri