In data de 23 octombrie 2012, Siemens Romania a inaugurat Laboratorul de Automatizari din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, conform companiei.
Colaborarea cu invatamantul universitar reprezinta un interes major pentru compania Siemens, avand in vedere prioritatea de a recruta studenti cu potential in domeniile tehnice prin intermediul unor programe de integrare a acestora in companie, inclusiv in domeniul automatizarilor industriale, a transmis compania.

Incepand din acest an, studentii Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca vor putea fi pregatiti practic pe ramura de Automatizari intr-un laborator cu tehnologie de ultima ora, dotat de Siemens. Sistemele de automatizare vor reprezenta o baza de cercetare si vor putea dezvolta aplicatii diverse, pentru a ilustra avantajele utilizarii tehnologiei de automatizare in industrie.

“Cercetarea este fundamentala pentru orice ramura de inginerie. Intr-un mediu atat de dinamic cum este cel al automatizarilor industriale, presiunile si cerintele pietei impun dezvoltarea unor solutii tehnice care sa eficientizeze procesele si operatiunile. Prin inaugurarea acestui Laborator vom contribui la pregatirea practica a inginerilor de maine, care vor avea de gestionat astfel de provocari”, a declarat Daniel Barciuc, Country Division Lead I IA DT Siemens SRL.

Aplicatiile care vor rula pe echipamentele instalate in Laborator au fost dezvoltate de catre firma Evopro, partener Siemens. Fiecare dintre cele sase sisteme propuse trateazaa aplicatii diferite, cum ar fi: selectie si sortare echipamente, reglaj temperatura in incinta inchisa, etc.

Pe viitor, astfel de laboratoare pot deveni centre de instruire pentru profesori interesati de specializare in automatizari realizate cu echipamente Siemens.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri