Atlas Telecom Romania a lansat ieri, in Timisoara, serviciile de telefonie fixa cu mobilitate limitata si acces la Internet. Investitia se ridica la sase milioane de euro, potrivit directorului general al operatorului, Pompiliu Tripa, citat de Mediafax.

Primul oras in care Atlas Telecom a lansat un asemenea serviciu este Oradea, unde se dezvolta o retea care asigura posibilitatea utilizarii telefonului fix si in afara locuintei, ca in retelele mobile.

Serviciul a fost inaugurat aici la 1 iulie 2003, in urma unei investitii de peste opt milioane de euro, si numara acum 16 mii de clienti.
Tripa a adaugat ca, in urmatoarele trei luni, Atlas Telecom isi va extinde operatiunile in orasele Arad, Cluj-Napoca, Sibiu si Satu Mare.

Carenta puternica a serviciului propus de operator rezida in faptul ca nu are acoperire decat in cadrul localitatilor acoperite de reteaua companiei. DECT permite comunicarea intre centrala si terminalele fixe si mobile prin unde radio, in frecventa de 1.900 MHz.

"Pana la finele anului 2008, compania va investi circa 200 milioane de euro pentru extinderea retelei in cel putin 20 de orase si circa 1.000 de localitati rurale, segment de piata mai putin acoperit de ceilalti operatori si cu un potential de dezvoltare ridicat in urmatorii ani", a spus Tripa.
Infiintat in 1994, Atlas Telecom Network este un grup international de companii care furnizeaza servicii integrate in comunicatii, cu licente de operare pe sase continente, in 70 de tari. Filiala din Romania a fost infiintata la inceputul anului 2000 si are ca actionar majoritar compania americana Atlas Telecom (51%), restul actiunilor fiind detinute de Pompiliu Tripa.

Echipamentele utilizate in Oradea au fost furnizate de Alcatel, dar Atlas a renuntat ulterior la colaborarea cu aceasta companie, din motive tehnice, decizie care va avea ca efect schimbarea tuturor echipamentelor din Oradea si amanarea planurilor de extindere ale companiei cu doi ani.

El a mai spus ca, in viitor, clientii Atlas Telecom vor avea acces si la servicii de televiziune digitala. "Oferta noastra va fi una triple play, adica reteaua va furniza clientilor servicii de telefonie, Internet si televiziune digitala", a incheiat Tripa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Piata telecom in 2014, lovita de masuri fiscale neprevazute
Setari Cookie-uri