Filiala locala a Samsung Electronics, unul dintre cei mai importanti producatori globali de electronice, are din ianuarie un nou presedinte si CEO, Joseph (Jeongwoo) Kim inlocuindu-l pe Young Lak Jung, cel care a fost seful companiei in ultimii patru ani si care se va intoarce in Coreea de Sud, pentru a ocupa o functie internationala in cadrul Samsung.

Joseph Kim (49 de ani) va conduce si filiala companiei din Bulgaria, potrivit unui comunicat de presa a producatorului sud-coreean.

„Sunt foarte bucuros sa preiau conducerea Samsung Electronics Romania, o subsidiara cu performante impresionante in ultimii ani”, a declarat Joseph Kim.

Kim are o experienta de peste 25 de ani in cadrul Samsung Electronics, el lucrand de-a lungul anilor in diferite departamente ale companiei: resurse umane, vanzari si marketing. In ultimii doi ani, incepand cu decembrie 2011, Joseph Kim a ocupat functia de presedinte al companiei pentru Regiunea Baltica. Anterior, el a coordonat activitatile de marketing ale Samsung la nivel global (in perioada 2008-2011), iar din 2002 pana in 2008 a ocupat functia de telecom business manager, fiind responsabil pentru tarile din estul Europei.

Samsung Electronics Romania a avut afaceri de circa 533,8 milioane de euro si profit net de 14,1 milioane de euro in urma cu doi ani, potrivit Ministerului de Finante.

Citeste si:
Cel mai mare administrator de fonduri din Romania are un nou sef
Erste Asset Management, cel...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Seful McDonald's, concediat din cauza unei relatii la munca