Livrările de telefoane iPhone au înregistrat o scădere de aproape 10% în primul trimestru al acestui an, afectate de intensificarea competiţiei venite din partea producătorilor de dispozitive Android, astfel că Apple a pierdut poziţia de cel mai mare producător de smartphone în favoarea Samsung, arată datele firmei de cercetare IDC.

În primele trei luni ale acestui an livrările globale de smartphone-uri au crescut cu 7,8% până la 28,4 milioane unităţi, iar Samsung a fost lider cu o cotă de piaţă de 20,8%, în condiţiile în care a livrat 60,1 milioane de smartphone-uri, scrie Agerpres. În schimb, Apple a livrat doar 50,1 milioane de telefoane iPhone în primul trimestru, faţă de cele 55,4 milioane unităţi livrate în urma că un an, iar cota sa de piaţă a fost de 17,3%. Pe locul al treilea se situează producătorul chinez Xiaomi cu o cotă de piaţă de 14,1% în primul trimestru.

"Aşa cum ne aşteptam revenirea pieţei de smartphone face progrese...În timp ce Apple a reuşit să cucerească poziţia de lider la finele lui 2023, Samsung a redevenit cel mai mare furnizor de smartphone în primul trimestru", a declarat vicepreşedintele IDC, Ryan Reith.

Pierderea poziţiei de lider scoate în evidentă provocările cu care se confruntă Apple în China, cea mai mare piaţă a grupului american, unde unele companii chineze şi agenţii guvernamentale au decis să limiteze utilizarea dispozitivelor Apple de către angajaţii lor. În replică, Apple intenţionează ca la conferinţa Worldwide Developers Conference (WWDC) din luna iunie să prezinte noi îmbunătăţiri aduse software-ului care rulează pe telefoanele iPhone, tabletele iPad şi celelalte dispozitive Apple.

De asemenea, investitorii aşteaptă de la Apple noutăţi cu privire la Inteligenţa Artificială, în condiţiile în care până acum grupul a fost foarte tăcut când vine vorba de încorporarea AI în dispozitivele sale. La începutul anului Apple a pierdut titlul de cea mai valoroasă companie din lume în favoarea Microsoft.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri