Samsung a lansat, în cadrul evenimentului Unpacked 2024, seria Galaxy S24, formată din modelele Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Vedeta acestei lansări pare a fi Inteligența Artificială, care se regăsește într-o mulțime de aspecte ce țin de utilizarea noilor modele Samsung, care vin echipate cu Galaxy AI.

”Începem o nouă eră, un nou salt important în materie de tehnologie. Dacă, la un moment dat, tranziția de la telefoanele cu butoane la cele smart a fost văzut ca un progres important, credem cu tărie că acum ne aflăm în fața unui salt similar”, spune Tiberiu Dobre(foto) , Head of Mobile Division România și Bulgaria în cadrul Samsung Electronics, făcând referire la schimbările pe care tehnologia Galaxy AI le aduce la modul de utilizarea a smartphone-urilor din noua serie.

Galaxy AI e format din două mari componente: una este cea a Inteligenței Artificiale dezvoltată de către Samsung și inclusă în dispozitiv, în timp ce cea de-a doua componentă este reprezentată de Inteligența Artificială bazată pe Cloud, dezvoltată alături de alți giganți tech, precum Google.

Samsung Galaxy S24: câteva exemple legate de modul în care Inteligența Artificială schimbă experiența de utilizare

Influența Inteligenței Artificiale asupra modelelor Galaxy S24 se poate observa în mai multe situații, fie că vorbim despre calitatea pozelor, modul în care telefonul alocă resurse pentru diverse operațiuni, dar și interacțiunea utilizatorilor cu Internetul. În ceea ce privește ultima categorie, printre noutățile cu care vine seria Galaxy S24 este funcția „Circle to search”. Concret, în cazul în care ai deschis o fotografie pe ecran sau un video, poți încercui diverse elemente din imagine pentru a obține informații despre ele.

Un exemplu poate fi reprezentat de un articol vestimentar pe care-l vezi și ai dori să-l achiziționezi. Odată încercuit acel element, funcția îți va oferi detalii despre produsul respectiv, detalii precum modelul dar și exemple de platforme online de unde poate fi cumpărat.

Alte exemple de funcționalități alimentate de Inteligența Artificială vin zona conversațională. Noile modele din seria S24 vor permite traducerea în timp real a unei convorbiri telefonice sau transcriere ei. De asemenea, vorbim de funcționalități care îți permit să obții un rezumat al unui text mai amplu sau a unei ședințe, tehnologia fiind capabilă să recunoască prezența mai multor persoane participante la discuție.

Seria Galaxy S24: ce specificații au noile modele

Așa cum menționam anterior, avem trei modele: Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Redăm mai jos cele mai importante specificații regăsite pe aceste modele, dar și prețurile.

Începem cu modelul Galaxy S24 Ultra, care vine cu un display de 6,8 inch QHD+, Dynamic AMOLED 2X și o rată de refresh care ajunge la 120 Hz. Avem un pachet de camere pe spatele telefonului format din:

  • Cameră de 12 MP Ultra-Wide
  • Cameră Wide de 200 MP
  • Cameră Telephoto de 50 MP(5X Optical Zoom)
  • Cameră Telephoto de 10 MP(3X Optical Zoom).

În ceea ce privește camera frontală, aceasta este una de 12 MP.

În ceea ce privește memoria, vor fi mai multe versiuni, diferențiate de spațiul de stocare. Avem așadar 12 GB memorie RAM și, în funcție de versiunea aleasă, spațiu de stocare de 256 GB, 512 GB sau 1 TB.

În materie de autonomie a bateriei, aceasta are o capacitate de 5.000 mAh.

Procesorul modelului Samsung Galaxy S24 Ultra este un Snapdragon 8 Gen 3

Samsung Galaxy S24+ și Samsung Galaxy S24: Primul vine cu un ecran de 6,7 inch QHD+, în timp ce Samsung Galaxy S24 are un ecran de 6,2 inch FHD+. Ambele au Dynamic AMOLED 2X și o rată de refresh care ajunge la 120 Hz. În ceea ce privește camerele foto, avem la ambele pe partea din spate o cameră Ultra-Wide de 12 MP, una Wide de 50 de MP și o cameră telephoto de 10 MP(3x Optical Zoom).. În ceea ce privește camera frontală, aceasta este de 12 MP.

Ca spațiu de stocare, Galaxy S24 vine cu 8 GB de RAM și următoarele variante ca spațiu de stocare: 512 GB, 256 GB și 128 GB.

În ceea ce privește Galaxy S24+, avem 12 GB de RAM și 512 GB și 256 GB ca variante în ceea ce privește spațiul de stocare.

Bateria modelului Samsung S24 are o capacitate de 4.000 mAh, în timp ce pentru Samsung S24+ avem 4.900 mAh.

Ambele modele vor avea un procesor Exynos 2400.

În ceea ce privește prețurile, Samsung Galaxy S24 va avea un preț de pornire de 4.499 de lei, Samsung Galaxy S24 Plus de la 5.699 de lei, iar Ultra de la 7.199 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri