Mai mulți utilizatori de iPhone 14 și iPhone 14 Pro, printre care și reprezentanți ai unor publicații internaționale de tehnologie, se plâng că au probleme cu capacitatea bateriilor, la mai puțin un an de la lansarea telefoanelor.

Criticile aduse de aceștia amintesc de scandaul „batterygate”, care datează din 2017, când clienții au început să realizeze că dispozitivele lor încep să funcționeze mai lent după ce au descărcat noi versiuni ale software-ului Apple. Compania de tehnologie menționa la momentul respectiv că actualizările acelea încetinesc într-adevăr smartphone-urile, însă este o măsură luată pentru a preveni închiderea subită a iPhone-urilor din cauza degradării bateriilor.

Apple va plăti până la 500 de milioane de dolari pentru soluționarea procesului „batterygate”.

De data aceasta, plângerile din online vizează ultimele modele lansate de către Apple, respectiv cele din seria iPhone 14. Sam Kohl, reprezentant al platformei AppleTrack, menționa într-o postare pe Twitter(devenit între timp X) că bateria smartphone-ului său iPhone 14 Pro a ajuns deja la o capacitate maximă de 90%, înregistrând o degradare mai rapidă decât în cazul modelelor anterioare, conform The Verge.com.

El a declarat că îi este greu să recomande smartphone-ul urmăritorilor săi, având în vedere aceste probleme și ținând cont de prețul pe care-l are.

Oficial, Apple precizează că bateriile iPhone-urilor ar trebui ca, după 500 de încărcări complete, să aibă o scădere a capacității la 80%. Noile modele, iPhone 15, care vor fi lansate în septembrie 2023, ar urma să aibă o baterii cu 10-18% mai mari decât modelele anterioare, conform zvonurilor din piață.

Sursa foto: Framesira / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri