Angajați din mai multe aeroporturi la nivel european amenință cu greva din cauza salariilor mici și a condițiilor proaste de muncă. Dacă îți propui să zbori în aceste destinații, înarmează-te cu răbdare.

Nemulțumirile legate de faptul că angajatorii nu au majorat salariile pentru a reduce impactul inflației asupra veniturilor se văd foarte bine și în industria aviatică. Sunt mai multe aeroporturi unde angajații amenință cu greva în această vară, conform euronews.com.

Greve pe aeroportul Heathrow din Londra în această vară

Peste 2.000 de angajații care fac parte din personalul de securitate al aeroportului Heathrow din Londra au anunțat o nouă rundă de proteste, fiind nemulțumiți de nivelul salariilor.

Protestele ar urma să înceapă pe 28 iunie, fiind organizate în aproape fiecare weekend până la finalul lunii August. Dacă angajații nu vor obține ceea ce își doresc, datele în care vor fi organizate protestele sunt:

- 28, 29 și 30 iunie
- între 14 și 16 iulie, între 21 si 24 iulie și între 28 și 31 iulie
- între 4 și 7 august, între 11 și 14 august, între 18 și 20 august și între 24 și 27 august

Aeroportul din Birmingham ar putea fi afectat și el de greve

Aeroportul din Birmingham s-ar putea confrunta și el cu greve, având în vedere că în jur de 100 de angajați din cadrul acestuia sunt deciși să apeleze la această formă de protest. Reprezentanți ai personalului de securitate, tehnicieni, dar și alți angajați ar putea intra în grevă din iulie din cauza faptului că nu le sunt respectate pretențiile salariale.

Suedia: Grevă programată pentru luna iulie

Aeroporturile Bromma Stockholm și Gothenburg-Landvetter ar urma să se confrunte cu greve începând cu 3 iulie. Acestea ar putea continua pe 5 și 7 iulie, dacă cererile salariale ale angajaților nu sunt respectate.

Italia: greve ale angajaților din transporturi

Sindicatele din Italia care reprezintă angajații din industria transportului public, ce include inclusiv zona aviatică, ar urma să facă grevă la nivel național pe 7 iulie, timp de 24 de ore.

De asemenea, mai mulți controlori de trafic aerian vor organiza o grevă de 24 de ore și pe 15 iulie.

Sursa foto: Henryk Ditze / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri