Mai multe greve au loc în acest weekend pe aeroporturile din Italia și din Belgia. O grevă a personalului de pe aeroporturile italiene perturbă sâmbătă sute de zboruri şi afectează deplasările a mii de călători, în vreme ce în Belgia au fost anulate 120 de zboruri de pe aeroportul din Charleroi şi către această destinaţie.

Greva piloţilor Ryanair anulează peste120 de zboruri din Belgia

Piloţii din Belgia ai companiei aeriene low-cost Ryanair sunt în grevă în aceste weekend, iar ca urmare au fost anulate 120 de zboruri de pe aeroportul din Charleroi şi către această destinaţie - 62 sâmbătă şi 58 duminică, informează Agerpres.

Greviştii cer revenirea salariilor la nivelul dinaintea pandemiei de coronavirus. Ei acceptaseră atunci o reducere salarială temporară pentru a ajuta firma să atenueze impactul restricţiilor de călătorie impuse din motive sanitare.

Piloţii au reclamat şi probleme cu perioadele de odihnă, afirmă presa belgiană.

Conflictul de muncă nu s-a rezolvat după întâlniri între reprezentanţii piloţilor şi conducerea companiei; 80% din piloţii cu baza la Charleroi au intrat în grevă.

Sute de zboruri anulate din cauza grevei de pe aeroporturile din Italia

O grevă a personalului de pe aeroporturile italiene perturbă sâmbătă sute de zboruri şi afectează deplasările a mii de călători, relatează ANSA şi AFP. Angajaţii de la sol au întrerupt lucrul la ora locală 10 şi nu îşi vor relua activitatea până la ora 18.

În acelaşi timp au intrat în grevă şi piloţii şi însoţitorii de zbor de la compania aeriană Vueling, iar piloţii companiei Malta Air, care operează unele zboruri ale Ryanair, sunt şi ei în grevă între orele 12 şi 16.

Asociaţia consumatorilor Codacons apreciază că au fost deja anulate aproape 1000 de curse aeriene, cu un total de circa 25.000 de pasageri. Numai pe aeroportul din Napoli au fost anulate 118 zboruri, iar alte 150 în total pe cele două aeroporturi din Milano - Linate şi Malpensa. La Fiumicino, aeroportul care deserveşte Roma, sunt anulate 200 de zboruri, cu destinaţii cum ar fi Copenhaga, Stockholm, Barcelona, Palma de Mallorca, Palermo sau Catania.

Ita Airways a fost nevoită să anuleze 113 curse interne şi internaţionale.

Greviştii solicită încheierea unui nou contract colectiv de muncă, cel vechi fiind expirat de şase ani. Ministrul transporturilor, Matteo Salvini, le-a cerut protestatarilor să dea dovadă de "bun-simţ", pentru a nu face rău altor milioane de lucrători şi turişti.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri