Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual protestează, începând cu ora 11:00, în faţa Ministerului Muncii, urmând ca de la ora 12:00 poliţiştii să plece în marş către Guvern.

"Guvernul şi Parlamentul ne sfidează, în continuare, drepturile economice, sociale şi profesionale, fapt pentru care continuăm protestele! Revendicările noastre sunt cunoscute de către decidenţii politici: le-am transmis oficial, în scris, am avut întâlniri directe şi şedinţe de dialog social, inclusiv la cele mai înalte niveluri, dar soluţiile propuse de noi încă sunt tergiversate, iar rectificarea bugetară, care ar urma - conform promisiunilor guvernanţilor - să ne aducă unele drepturi salariale (neacordate la timp) la nivelul prevăzut în Legea-cadru 153/2017, se tot lasă aşteptată. Am notificat Primăria Capitalei, astfel că joi, 21 septembrie, ora 11:00, ne vedem la Ministerul Muncii, iar la ora 12:00 vom pleca, în marş, către sediul Guvernului din Piaţa Victoriei", se arată într-un comunicat al SNPPC.

Pe lista principalelor revendicări se află aplicarea, în integralitate, a Legii-cadru a salarizării 153/2017, pentru Familia ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, în ceea ce priveşte calculul sporurilor şi indemnizaţiilor la valorile salariale intrate în vigoare de la 1 iunie 2023, asigurarea protecţiei juridice a poliţistului, prin modificarea legislaţiei, în sensul incriminării mai drastice a faptelor de ultraj, legiferarea unui nou Statut al poliţistului şi actualizarea normei de hrană.

Totodată, sindicaliştii solicită actualizarea sporului pentru suprasolicitare neuropsihică acordat poliţiştilor judiciarişti / beneficiarilor din MAI, la nivelul maxim prevăzut de Legea 153/2017 şi scoaterea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat din măsurile aferente aplicării PNRR, dat fiind faptul că nu face parte din cele şase sisteme de pensii de serviciu enumerate ca atare în acest document.

Sursa foto: Shutterstock / Mircea Moira

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri