Aproximativ patru tone de tutun vrac disimulat după cutii cu ardei capia au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, într-un autocamion condus de un cetăţean român, relatează Agerpres.

"În data de 28 septembrie, poliţiştii de frontieră ai Serviciului de Prevenire şi Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi a Migraţiei Ilegale din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat, pe drumul E 675, care face legătura între localitatea Negru-Vodă şi Constanţa, o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii traficului cu produse accizabile", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis în data de 29 septembrie.

În jurul orei 4,00, poliţiştii au oprit pentru control un autocamion condus de un cetăţean român, în vârstă de 53 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ardei capia, pentru o societate comercială din judeţul Călăraşi.

În urma verificărilor amănunţite, printre încărcătura specificată în documentele de însoţire a mărfii au fost descoperiţi mai mulţi baloţi cu frunze uscate de tutun, ambalaţi în saci negri de plastic.

"S-a procedat la inventarierea bunurilor şi s-a stabilit că în autovehicul şoferul transporta, pe lângă nişte cutii cu ardei capia, şi 72 de saci, care conţineau cantitatea totală de 3.960 kg kilograme tutun", arată sursa citată.

Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de aproximativ 400.000 lei, a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "uz de fals" faptă prevăzută şi pedepsită de art.323 din Codul Penal şi de "complicitate la producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă", faptă prevăzută şi pedepsită de art.452 din Codul fiscal.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri