Ministerul Finanțelor demarează de mâine, 21 februare, noi oferte de titluri de stat pentru populație (Fidelis). Dobânzile sunt per ansamblu în scădere comparativ cu ofertele precedente, dar rămân mai bune decât cele plătite de bănci, în special comparativ cu dobânzile la depozitele bancare în euro.

Câștigurile din titluri de stat sunt neimpozabile, în vreme ce câștigurile din dobânzile bancare se impozitează cu 10%.

Oferta Fidelis se va desfășura în perioada 21 februarie – 1 martie și va avea cinci tranșe, trei în lei și două în euro. Românii care au donat sânge vor beneficia de o dobândă bonus la titlurile de stat în lei.

Dobânzile oferite de stat pentru titlurile în lei (6%/an) sunt în general similare celor mai bune câștiguri oferite de bănci pentru depozitele în lei, pe un an.

De cealaltă parte, dobânzile oferite de stat pentru titlurile în euro (4%) depășesc clar orice dobândă bancară la depozitele în euro (în prezent 3,65% maxim, din care se mai scade și impozitul de 10%). Citiți în acest ARTICOL clasamentul celor mai bune dobânzi oferite de bănci în prezent pentru depozitele în euro.

De unde cumperi titluri de stat Fidelis

Titlurile pot fi cumpărate prin intermediul băncilor partenere (Alpha Bank, Banca Transilvania/BT Capital Partners, BCR, BRD) și prin intermediul caselor de brokeraj autorizate pe bursa românească. Titlurile de stat Fidelis NU se pot cumpăra la Poștă sau la unitățile Trezoreriei.

Care sunt dobânzile oferite la titlurile de stat Fidelis

Titluri de stat Fidelis februarie 2024 | Dobânzi și detalii ofertă:

  • Tranșa în lei cu dobândă 6% pe an și maturitate în martie 2025 (titluri de stat pe 1 an)
  • Tranșa în lei cu dobândă 6,75% pe an și maturitate în martie 2027 (titluri de stat pe 3 ani)
  • Tranșa în lei, pentru donatorii de sânge, cu dobândă 7% pe an și maturitate în martie 2025 (titluri de stat pe 1 an)
  • Tranșa în euro cu dobândă 4% pe an și maturitate în martie 2025 (titluri de stat pe 1 an)
  • Tranșa în euro cu dobândă 5% pe an și maturitate în martie 2029 (titluri de stat pe 5 ani)

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri