Schema de compensare/plafonare va fi menţinută aşa cum este iarna aceasta şi dorinţa mea este să fie menţinută şi pentru iarna viitoare, pentru a nu introduce variaţiile în preţurile facturilor, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

"Dorinţa mea, ca ministru al Energiei, este să păstrez această schemă aşa cum este nu doar pentru iarna asta, dar chiar şi pentru iarna viitoare. Eu cred că este posibil. Comisia Europeană ne-a permis să prelungim aceste măsuri de sprijinire a consumatorilor tocmai pentru că există o volatilitate mare în pieţe, există un conflict în Ucraina, există un conflict în Orientul Mijlociu, există tot felul de evenimente care pot apărea, greve în Australia sau alte evenimente care aruncă în aer preţul la gaze sau la energie electrică. Şi asta înseamnă că, dacă nu ar exista plafonarea, toate aceste evenimente ar avea efect asupra preţului la factură pentru românii de rând şi pentru economia românească, pentru ceea ce înseamnă competitivitatea economiei româneşti. Ne dorim menţinerea schemei aşa cum este acum", a spus Burduja la Digi 24, citat de Agerpres.

El a reiterat că această schemă a însemnat pentru mai mult de cinci milioane de gospodării facturi lunare la curent de doar 35 de lei, "un preţ rezonabil" şi care şi-a dovedit eficienţa, cel puţin în protejarea consumatorilor, pe pragurile de consum.

Întrebat dacă actualele preţuri şi plafoane vor fi menţinute iarna aceasta, ministrul răspuns că da, "aceasta este viziunea":

"Categoric da, cel puţin pentru această iarnă aceasta este viziunea, pentru a nu introduce acele variaţii în preţul facturii. Şi mai este un motiv aici: de câte ori se intervine pe această schemă, toţi furnizorii trebuie să-şi configureze sistemele de facturare, sistemele informatice. Asta înseamnă un cost mare, şi oricum au costuri mari din dobânzi, şi înseamnă şi un timp de 3-4 luni pentru reconfigurare şi înseamnă şi erorile pe care le-aţi văzut", a explicat Sebastian Burduja.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri