Criminalitatea informatica costa economia mondiala 445 miliarde de dolari anual, principala cauza a acestor pierderi fiind furtul de proprietate intelectuala, aproape dubla ca valoare fata de cele cauzate de hackeri, potrivit unui studiu citat de Reuters.

O estimare precauta a pierderilor ar fi de 375 de miliarde de dolari, in timp ce maximul ar putea ajunge la 575 miliarde de dolari, arata studiul, publicat de Center for Strategic and International Studies in colaborare cu firma de software de securitate McAfee, Mediafax.

"Criminalitatea informatica reprezinta o taxa pe inovatie si incetineste acest proces la nivel global reducand castigurile pentru cei care inventeaza si inoveaza. Pentru tarile dezvoltate, criminalitatea informatica are implicatii serioase asupra pietei muncii", se arata in studiu.

Cele mai mari pierderi sunt inregistrate de marile economii. Pentru Statele Unite, China, Japonia si Germania, pierderile au totalizat 200 de miliarde de dolari pe an, aproape jumatate din cele la nivel global.

Pierderile legate de furtul unor date personale, precum informatii despre carduri de credit, sunt estimate la 150 de miliarde de dolari pe an. In SUA, 40 de milioane de oameni, aproximativ 15% din populatie, au fost victime ale furtului de informatii personale de catre hackeri. In Germania au fost afectate 16 milioane de persoane, iar in China 20 de milioane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri