Apple pregateste mai multe versiuni ale smartwatch-ului pe care il va lansa probabil in toamna, au declarat surse apropiate situatiei, si vizeaza prin aceasta strategie sa contracareze dispozitive lansate de rivali precum Google si Samsung, potrivit Wall Street Journal.

Smartwatch-ul Apple va avea peste 10 senzori, inclusiv pentru a monitoriza sanatatea si activitatea fizica, au spus sursele. Compania americana vrea sa raspunda cu produsul sau criticilor smartwatch-urilor aflate deja pe piata, care afirma ca acestea nu au functii semnificativ diferite de un smartophone, scrie Mediafax.

Apple si-a manifestat interesul pentru monitorizarea starii de sanatate si a activitatii fizice a consumatorilor in luna mai, cand a prezentat o aplicatie numita Health, care ar trebui sa stranga toate datele de acest fel ale utilizatorului intr-un singur loc.

Compania nu a prezentat si un dispozitiv propriu pentru colectarea datelor, alimentand speculatii ca acesta ar urma sa fie introdus la o data ulterioara.

Smartwach-ul ar putea fi lansat incepand din octombrie, in timp ce productia ar trebui sa porneasca in doua sau trei luni, la o fabrica a companiei taiwaneze Quanta Computer, un furnizor al Apple, au spus sursele. Quanta va efectua mai multe probe de productie in luna iulie.

Citeste si:
MacBook Air: de ce as renunta sa lucrez pe un laptop cu Windows
MacBook Air: de ce as renunta...

Smartwatch-ul Apple va avea, probabil, mai multe ecrane, a afirmat una dintre sursele Wall Street Journal. O alta sursa, de la un furnizor de componente, a declarat ca livrarile sunt estimate la 10-15 milioane de unitati pana la sfarsitul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cele mai bune incarcatoare pentru Apple Watch