IBM a anuntat recent disponibilitatea IBM Lotus Notes pentru Linux, primul software de colaborare destinat companiilor care poate fi rulat pe desktop-urile Linux.

Lotus Notes pentru Linux le ofera acum milioanelor de utilizatori Lotus Notes din intreaga lume un software care le permite utilizarea unei alternative desktop care utilizeaza standardele deschise fata de sistemele de operare proprietare. Deschiderea si flexibilitatea desktopului Linux, combinata cu disponibilitatea vasta a software-ului pentru servere ruland pe Linux, a majorat cererea de aplicatii pentru desktop testate si verificate de piata, precum Lotus Notes.

In premiera, IBM ofera e-mail, solutii de calendar pentru grupuri de lucru si alte mii de aplicatii Notes de inalta valoare care ruleaza pe desktopurile Linux. Combinate cu suportul pentru servere Intel si mainframe-uri pe Linux, IBM ofera acum un suport complet pentru platforma de colaborare Lotus Notes si Domino 7 pe Linux.

Potrivit unui studiu recent al Evans Data Corporation asupra a 400 de dezvoltatori care au lucrat sau lucreaza in prezent cu software open source, se asteapta ca Linux sa depaseasca Windows ca sistem de operare primar pentru dezvoltarea aplicatiilor.

Odata cu acest anunt, clientii vor putea beneficia pe desktopuri de acelasi grad de securitate, flexibilitate si siguranta disponibil acum ruland Linux pe server. IBM Lotus Notes pentru Linux reprezinta de asemenea o dezvoltare majora pentru intreprinderile mici si mijlocii. Pe langa faptul ca oferta IBM raspunde cererilor clientilor pentru solutii Linux, lansarea Lotus Notes pentru Linux reprezinta si un nou nivel de oportunitate pentru sutele de parteneri de afaceri care implementeaza si dezvolta solutii de e-mail si colaborare bazate pe Linux.

Initiativa Migrate to the Penguin le ofera partenerilor de afaceri bonusuri de pana la 20.000 de dolari in cazul in care clientii lor migreaza de la Microsoft Exchange catre IBM Lotus Notes si Domino pe desktopurile Linux.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si