Vodafone nu mai lanseaza tehnologia 3G UMTS in Cehia

Grupul Vodafone a anulat planul de lansare a tehnologiei UMTS de a treia generatie, invocand costuri mari fata de eventualele profituri, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, citat de Dow Jones.

"Am decis sa anulam lansarea planificata a retelei UMTS din cauza costurilor prea ridicate, iar serviciile oferite clientilor nostri nu genereaza suficient profit", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Jakub Hrabovsky.

Vodafone este al treilea operator de telefonie mobila de pe piata ceha, dupa Telefonica din Spania si T-Mobile International din Germania. Aproape 10 milioane de cehi utilizeaza in prezent telefonul mobil.

Telefonica si T-Mobile ofera deja servicii limitate UMTS in Cehia. Vodafone a planificat lansarea acestui serviciu la finele anului curent sau la inceputul anului viitor.

UMTS 3G (Universal Mobile Telephony Sistem 3G) reprezinta ultima generatie de sisteme de comunicatii multimedia care asigura legatura dintre telefonia mobila si Internet. Pentru consumator, acest sistem inseamna posibilitatea transmiterii unei "realitati complete", adica imagine si sunet la un loc.

Vodafone a cumparat licenta UMTS de la statul ceh in anul 2005 si a ajuns la un acord de a lansa serviciul pana in anul 2008.

Telefonica si T-Mobile au platit fiecare 3,9 miliarde coroane cehe (174 milioane dolari) pentru licentele UMTS.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri