Samsung a platit peste 1 miliard de dolari catre Microsoft in 2013, pentru folosirea pe smartphone-urile si tabletele sale a unor tehnologii dezvoltate de gigantul american, informeaza The Wall Street Journal.

Samsung vinde smartphone-uri si tablete care folosesc sistemul de operare Android al companiei Google. Totusi, Microsoft sustine ca Android utilizeaza si cateva tehnologii brevetate de compania americana, cum ar fi metoda de afisare a mai multor ferestre intr-un motor de cautare pe Internet. Astfel, atat Samsung, cat si alti producatori de smartphone-uri trebuie sa plateasca redevente catre Microsoft pentru fiecare terminal Android vandut, potrivit Mediafax.

Pana acum, Microsoft si Samsung nu au facut publice sumele pe care producatorul sud-coreean le plateste companiei americane, insa informatia a aparut recent in documentatia depusa in cadrul procesului in care se afla cele doua grupuri. In august, Microsoft a dat in judecata Samsung Electronics, la un tribunal din Manhattan, acuzand compania sud-coreeana ca a incalcat un acord din 2011 privind folosirea reciproca a unor patente.

Microsoft acuza Samsung ca se foloseste de achizitia diviziei de telefoane a Nokia de catre compania americana drept scuza pentru nerespectarea contractului. Compania americana sustine ca Samsung nu a efectuat la timp plata unei redevente si a refuzat sa plateasca dobanda pentru intarzierea platii. Mai mult decat atat, Samsung ar fi amenintat ca va intrerupe acordul din cauza achizitiei Nokia, potrivit Microsoft.

Compania americana solicita despagubiri in valoare de 6,9 miliarde de dolari, precum si o declaratie din partea curtii care sa arate ca achizitia diviziei de telefoane a Nokia nu afecteaza acordul cu Samsung. Compania sud-coreeana se afla intr-un conflict referitor la patente si cu Apple, producatorul iPhone.

Citeste si:
Mobile World Congress 2019: Cele mai noi tehnologii si gadgeturi
Mobile World Congress 2019:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce poate noul Galaxi Note10: Camera Pro Grade pentru creatori