„Sibiul a fost unul dintre primele orase din Europa care a oferit locuitorilor sai conceptul de transport public contactless”, a declarat Gabriel Ghita, head of new business, international markets, in cadrul MasterCard. „Plata biletului in autobuz, direct din contul bancar, in timp ce te indrepti deja catre destinatie, fara timp pierdut la casierie, este o solutie care si-a demonstrat pe deplin viabilitatea”, continua acesta.

La fel ca si in anii trecuti, ca parte a campaniei promotionale, MasterCard si compania de transport public din Sibiu au decis sa mentina pretul promotional de 0,89 lei/bilet pana la finalul lui 2015, in timp ce pretul intreg al unei calatorii este de 1,5 lei.

„Suntem incantati ca am fost pionieri ai acestei tehnologii”, spune Adrian Popa, directorul general Tursib. „Calatorii nostri au adoptat in masa plata calatoriei cu carduri bancare, iar astazi putem declara cu mandrie ca Sibiul calatoreste contactless!”

Citeste si:

Plata contactless a biletelor Tursib este posibila atat pentru locuitorii Sibiului, cat si pentru turistii romani sau straini aflati in vizita, pentru ca terminalele amplasate in autobuze accepta carduri MasterCard si Maestro contactless emise de orice banca din tara sau din lume.

Tranzactiile contactless au inregistrat o crestere puternica si la nivel european, pentru cumpararea biletelor de calatorie necesare in mijloacele de transport in comun, dar si pentru plata parcarilor, a cumparaturilor din supermarketuri sau a deplasarilor cu taxiul. In ultimul trimestru din 2014, tranzactiile realizate in Europa cu carduri contactless au crescut cu 174% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, iar europenii au deprins mai bine acest obicei, frecventa folosirii cardurilor contactless crescand cu peste 20%.