Nintendo, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori japonezi de jocuri, se pregateste sa lanseze titluri si pe smartphone-uri, asta dupa ce compania s-a confruntat cu mari probleme financiare, pe fondul scaderii vanzarilor de console dezvoltate de catre companie.

Nintendo sustine ca s-a aliat cu compania specializata in gaming online DeNA CO Ltd pentru dezvoltarea si operarea de aplicatii pentru jocuri. Cele doua companii planuiesc de asemenea ca in acest an sa lanseze un serviciu online pentru smartphone-uri si tablete care sa faca experienta de gaming si mai buna intre utilizatori, dar si o conexiune mai buna cu actualele console Wii U sau consola portabila Nintendo 3DS.

"Acest lucru ne va permite sa construim o legatura intre smartphone-uri si consolele de jocuri", au declarat oficialii Nintendo, citati de Reuters.

Decizia Nintendo vine dupa ce atat dezvoltatorii de aplicatii dar si marile studiouri au inceput sa isi canalizeze activitatea pe segmentul mobile, dar si dupa ce Microsoft si Sony s-au distantat in concurenta pe segmentul de console.

Citeste si:
Noul smartwatch al Oppo e aproape identic cu Apple Watch
Noul smartwatch al Oppo e...
Sursa foto: nintendo.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Work from home: Top aplicații pentru munca de acasă
Setari Cookie-uri