Chromecast este un dispozitiv de dimensiuni reduse care se conecteaza la intrarea HDMI a televizorului si transmite semnalul video si audio prin WiFi direct de la computer, smartphone sau tableta. Odata cu lansarea popularei platforme de video Netflix in Romania, utilizatorii care doresc sa urmareasca serialele preferate pe ecranul televizorului fara a mai folosi cabluri suplimentare vor putea achizitiona un adaptor Chromecast.

Atat Chromecast 1.0 cat si Chromecast 2.0 sunt disponibile in magazine la preturi accesibile fata de dispozitive similare ca Miracast de la ASUS sau consolele cu Android NVidia Shield.

Conform Google, a doua generatie de Chromecast permite redarea fluxului video de inalta definitie la viteza mai mare si fara efectul de buffering intalnit la Chromecast 1. Aceasta performanta este atinsa printr-un sistem de 3 antene WiFi, care functioneaza alternativ in functie de oscilatiile retelei, asigurand streaming neintrerupt.

Alta imbunatatire este o caracteristica numita Fast Play care creste viteza de conectare intre adaptor si televizor. Ea incepe sa descarce instant un intreg episod in momentul in care este pornit player-ul media.

chromecast 2.0

Citeste si:
Tinder, aplicatia mobila pe care oamenii dau cei mai multi bani
Tinder, aplicatia mobila pe...

Sursa foto: Emag

Aplicatia Chromecast a fost optimizata pentru a fi detecta aplicatii Android sau Apple compatibile cu adaptorul si a gasi automat continut video disponibil in cadrul acestora. Aceasta interfata va inlocui cautarea facuta de utilizator in aplicatiile individuale de pe smartphone sau tableta.
Noul design cu dimensiuni mai mici, forma rotunjita si un scurt cablu HDMI integrat faciliteaza conectarea Chromecast la mufa HDMI a televizorului atunci cand ai si alte dispozitive conectate.

O varianta a lui Chromecast 2.0 este Chromecast Audio, care se conecteaza la boxe si permite redarea de muzica prin WiFi de pe platforme ca Spotify.

Fara a isi propune sa concureze cu console de tip PS4 sau Xbox, noul Chromecast aduce in plus si suport pentru jocuri. Momentan compatibil doar cu Angry Birds, WGT Golf, Monopoly Here and Now, Mini Motors WRT si Driver Speedboat Paradise, dispozitivul va fi capabil in viitor sa ruleze si alte jocuri.

Citeste si:
Netflix, crestere peste asteptari in ultimul trimestru din 2019
Netflix, crestere...

Sursa foto: pixabay.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Carti pe care sa le citesti inainte sa le apara filmele
Setari Cookie-uri