Opt din zece utilizatori de dispozitive mobile din Romania efectueaza plati sau isi gestioneaza banii cu ajutorul acestora, iar peste jumatate dintre ei achizitioneaza bunuri de mare valoare, cum ar fi produse electronice sau vacante, de pe dispozitive mobile, potrivit studiului Visa „Platile digitale in 2016”.

In Europa, numarul consumatorilor care utilizeaza in mod regulat un dispozitiv mobil – smartphone, tableta sau wearable – pentru a plati bunuri si servicii s-a triplat in ultimul an, de la 18% la 54%, arata acelasi studiu.

Primele zece tari in care platile mobile sunt cel mai raspandite se incadreaza in doua categorii: piete in curs de dezvoltare, cum ar fi Turcia si Romania, care au renuntat la metodele de plata traditionale pentru a adopta mai rapid noile tehnologii; si piete dezvoltate, in special tarile nordice, care adopta noile tehnologii in ritmuri diferite. Romania se afla pe locul sapte la nivel european cu cea mai mare pondere a persoanelor care platesc de pe dispozitive mobile.

„Adoptarea tehnologiei contactless a avut un impact considerabil asupra schimbarii de perceptie in ceea ce priveste platile digitale, care au intrat in obisnuinta consumatorilor. Utilizarea cardurilor contactless pe scara larga ii ajuta pe utilizatori sa adopte treptat cele mai noi modalitati de plata”, a declarat Catalin Cretu, director general Romania, Croatia, Malta si Slovenia, Visa Europe.

Studiul indica faptul ca, in randul tuturor grupelor de varsta, platile contactless au devenit obisnuinta. In Romania, 42% dintre respondenti au declarat ca au folosit cardul contactless de debit sau de credit pentru a plati anul acesta.

Studiul „Platile digitale in 2016” a fost realizat de catre Populus in mediul online, in perioada august-septembrie 2016, in 19 tari din Europa, printre care si Romania. Numarul total al participantilor la studiu a fost de 36.843 consumatori, adica aproximativ 2.000 de respondenti din fiecare tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri