Fujitsu-Siemens, principalul producator de cumputere personale la nivel european, a inregistrat in intervalul fiscal ianuarie-iunie 2006, un profit inainte de impozitare de patru milioane euro, suma de aproape sapte ori mai mica decat nivelul de 27 milioane euro raportat in perioada similara a anului trecut.

"Nu anticipam o scadere atat de brusca in prima jumatate a anului", a declarat directorul general al Fijitsu-Siemns, citat de Reuters, preluat de Mediafax.

Diminuarea profitului a survenit in urma preluarii unei divizii a Siemens si a concurentei puternice de pe piata germana.

Cheltuielile de restructurare, determinate de achizitia PRS, a diviziei Siemens cu activitati in domeniul mentenantei computerelor, au scazut profitul operational cu aproximativ 14 milioane euro, arata Fujitsu-Siemens intr-un comunicat.

Totodata, vanzarile companiei mixte, creata de grupul japonez Fujitsu si Siemens, au avansat la 3,1 miliarde de euro, de la 2,87 miliarde euro in perioada aprilie-septembrie a anului 2005.