Gigantul japonez de produse electronice Sony a prezentat, marti, scuze companiilor si consumatorilor afectati de retragerea masiva a bateriilor pentru laptopuri, care prezentau riscuri, dar a exclus posibilitatea unor concedieri la varf.

Cu ocazia unei conferinte de presa, vice-presedintele Sony, Yutaka Nakagawa si-a prezentat "scuzele sincere" in numele directorului executiv al grupului, americanul Howard Stringer, si al adjunctului acestuia, Ryoji Chubachi.

Sony a lansat la inceputul lunii septembrie un program mondial de inlocuire a bateriilor pentru laptopuri de productie proprie, care prezentau defecte ce majorau riscurile de a lua foc. Bateriile, dintre care 9,6 milioane fusesera achizitionate de diversi producatori (Dell, Apple,Lenovo, Toshiba, Fujitsu, etc), au fost returnate la atelierele de productie ale Sony. Marti, grupul american Gateway a anuntat retragerea a 35 de mii de baterii Sony pentru laptopuri.

Grupul nipon "se va stradui sa puna in aplicare cat mai rapid programul de inlocuire a bateriilor pentru a recastiga increderea clientilor", a precizat Nagakawa potrivit NewsIn. Un alt responsabil al Sony, , directorul executiv Nafumi Hara, a afirmat ca nici un oficial important al organizatiei nu va demisiona. "Nu este luata in considerare nici o masura impotriva managementului", a declarat acesta.

Sony si-a redus in cursul saptamanii trecute estimarile pentru profitul operational pentru anul fiscal care se incheie in martie 2007, pana la 50 de miliarde de yeni, respectiv aproape 421 de milioane de dolari, de la estimarile anterioare, din luna iulie, care erau de 130 de miliarde de yeni. Compania si-a redus, de asemenea, previziunile pentru profitul net, cu 38%, pana la 80 de miliarde de yeni.