Romania candideaza pentru conducerea Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor

Romania va candida la alegerile organizate pentru Consiliul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU), organismul de conducere a organizatiei, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI).

Conferinta plenipotentiara este cel mai important eveniment al ITU, care decide asupra politicii viitoare a Uniunii, conform NewsIn. Desfasurata o data la patru ani, conferinta stabileste politicile generale, adopta planurile strategice si financiare pentru urmatorii patru ani si alege echipa manageriala a Uniunii, membrii Consiliului si membrii Consiliului de Reglementare Radio.

Romania este membra ITU de 140 de ani si a avut un rol activ, fiind gazda a numeroase evenimente si participand la toate intalnirile si grupurile de lucru. Totodata, Romania va sprijini Uniunea in efortul sau de a asista statele membre in dezvoltarea retelelor de comunicatii si tehnologia informatiei. Pentru indeplinirea acestei misiuni, se mentioneaza in comunicat, MCTI va continua sa inisiste asupra dezvoltarii interne pentru imbunatatirea accesului la mijloacele de comunicatie, mai ales in zonele rurale.

Daca va deveni membru al consiliului Romania va sprijini implementarea reformelor ITU si va contribui la intarirea relatiilor dintre statele membre. ITU a avut, in primul rand, activitati de standardizare care sustineau cresterea noilor tehnologii precum telefonia mobila si internetul.

In prezent, Uniunea este preocupata de structura informationala globala si de designul sistemelor multimedia avansate care converg in combinatii de servicii de voce, date, audio si video. In acelasi timp, ITU gestioneaza spectrul frecventelor radio la nivel mondial, precum sisteme de navigatie pentru avioane si nave, centre de cercetare stiintifice de interes global ori sisteme de comuncatii prin satelit. ITU are sediul la Geneva si functioneaza sub tutela Natiunilor Unite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
WhatsApp, Messenger și Instagram vor fi comasate. Cum va arăta noua aplicație
Setari Cookie-uri