Alianta Orange-Google pentru crearea unui telefon mobil adaptat navigarii pe Internet

Operatorul francez de telefonie mobila Orange si grupul american Google se afla in discutii privind un parteneriat in valoare de mai multe miliarde de dolari pentru crearea unui telefon mobil mai bine adaptat accesarii Internetului, conform cotidianului britanic The Observer.

Cele doua grupuri intentioneza crearea unui telefon echipat cu software produs de Google care va accelera considerabil viteza de navigare pe internet folosind un telefon mobil, precum si ameliorarea calitatii procesului de navigare, explica cotidianul britanic.

Responsabili ai firmei Orange s-au deplasat la sediul Google din Silicon Valley, California, pentru a duce discutii preliminare privind acest proiect comun, adauga The Observer.

"Expertii Google fac progrese remarcabile in ceea ce priveste compresia datelor pentru ca utilizatorii de telefoane mobile sa beneficieze de o conexiune mai rapida", a indicat pentru The Observer o sursa apropiata de dosarul citat de cotidian. Grupul american Google se afla in plin proces de extindere pe piata telefoniei mobile.

Google mai participa si la crearea unei versiuni mobile a celebrului YouTube, un site specializat in schimbul de fisiere video pe Intenet. Grupul Orange, controlat de France Telecom, este al doilea operator de telefonie mobila din Europa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri