De la noi modele de televizoare, la tablete si laptopuri, precum si alte aparate, anul 2019 se preconizeaza a fi unul prolific pentru lumea tehnologiei. Numarul mare de dispozitive care se lupta pentru atentie pe piata te poate face sa ratezi o parte din aparitiile interesante, iesite din comun. Dispozitive noi apar si dispar in fiecare zi, asa ca, de la un punct, poate fi greu sa determini care sunt cele de care ai nevoie.

Tocmai de aceea, vei gasi in aceasta lista gadgeturi din mai multe categorii, potrivite atat pentru birou, cat si pentru casa ori masina:

Tablete

Anul 2019 se prefigureaza a fi unul foarte bun pentru industria tabletelor. Exista multe modele performante din care poti alege, iar dintre acestea se remarca in special noua gama de tablete Samsung. Modelul Samsung Tab S4 este unul foarte performant, fiind dotat cu un puternic procesor Snapdragon 835 Octacore, o memorie RAM de 4GB si o memorie interna de 64GB, ce poate fi marita pana la 400GB, cu ajutorul unui card MicroSD. Noile tablete sunt si foarte versatile, ele putandu-se transforma rapid in laptopuri, cu ajutorul unei tastaturi externe, sau in carnete de notite, cu ajutorul stylus-ului incorporat.

Televizoare

Exista nenumarate modele de televizoare performante pe piata, asa ca poate fi dificil sa faci o alegere. Exista insa si unele modele care ies in evidenta atat prin performanta lor, cat si prin functionalitatea iesita din comun. Unul dintre acestea este noul HDR Smart TV de la LG, prezentat de curand la conferinta CES, de la Las Vegas. Acesta este un televizor al carui ecran se ruleaza, disparand complet in interiorul suportului sau. Astfel, atunci cand nu este folosit, televizorul se transforma intr-o piesa de mobilier minimalist, integrandu-se perfect in decorul camerei.

Dispozitive noi

Un alt produs cu un debut promitator la conferinta CES a acestui an este modulul BML1000PI, proiectat de Bosch. Acesta este un dispozitiv care foloseste un laser pentru a proiecta imagini pe orice suprafata, scanand-o apoi pentru a detecta chiar si cele mai fine gesturi. Astfel, cu ajutorul acestui device, orice suprafata devine un touch screen. La conferinta CES de la Las Vegas, dispozitivul a fost prezentat ca o solutie pentru transformarea unui dressing obisnuit intr-unul inteligent, acesta oferind date despre hainele disponibile, vreme, precum si sugestii de combinatii vestimentare. Cu toate acestea, aplicatiile sale sunt multiple si pare putin probabil ca dispozitivul va fi limitat doar la astfel de sarcini.

Dispozitive de incarcare

Cu o campanie de strangere de fonduri inceputa in octombrie 2018, Omnicharge Omni se preconizeaza a fi unul dintre cele mai performante statii de incarcare ale anului 2018. Acesta are o capacitate de 40.300 mAh, lucru care il face capabil de a incarca toate dispozitivele pe care le porti cu tine, inclusiv cele care consuma mult, cum ar fi, spre exemplu, un laptop sau un skateboard electric. Omnicharge Omni este rezistent la stropire si la praf, mufele sale de incarcare fiind protejate de flapss-urile sale de cauciuc. Acesta va fi disponibil pentru vanzare pe Amazon, incepand din primul trimestru al acestui an, in SUA si Marea Britanie, urmand sa apara si in restul tarilor in lunile urmatoare.

Telefoane

Anul 2019 va aduce surprize si in lumea smartphone-urilor, cu cateva aparitii notabile, atat in privinta specificatiilor tehnice, cat a functiilor pe care acestea le ofera. Una dintre acestea este noul Galaxy Fold, primul smartphone cu ecran pliabil din lume. Dispozitivul are doua ecrane: unul in exteriorul telefonului, care va functiona ca un ecran obisnuit de smartphone, si celalalt, mult mai mare, situat in interior, devenind accesibil pentru utilizator in momentul in care telefonul este pliat. Dimensiunea ecranului din interior ajunge la 7.3 inch, rivalizand chiar cu cea a unei tablete, o premiera pe piata de telefonie mobila.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri