Gartner a anuntat ca IBM continua sa ocupe prima pozitie la nivel mondial pe piata serverelor, cu o cota de piata de 32 de procente in 2006. IBM si-a mentinut pozitia de lider mondial pe piata serverelor timp de opt ani consecutiv, potrivit firmei de analiza Gartner.

Pozitia de lider la nivel global detinuta de IBM pe piata serverelor a fost sustinuta de cresterea semnificativa a venitului generat de comercializarea System .

IBM a introdus in 2006 mainframe-ul din clasa business - System z Business Class - colaborand cu lideri din industria de profil, precum Oracle si SAP, pentru a implementa noile tehnologii inovative la nivelul platformei; acest nou mainframe a determinat extinderea numarului de clienti importanti si directionarea noilor procese catre platforma System z cu ajutorul unor procesoare specializate pentru aplicatii Linux si Java.

IBM si-a majorat veniturile cu 7 procente in 2006, comparativ cu 2005, in ceea ce priveste comercializarea System x, care include sistemul IBM BladeCenter. Conform firmei de analiza Gartner, IBM a fost lider in 2006 in ceea ce priveste venitul obtinut din comercializarea blade-urilor, cu o cota de 41,1 procente.

In 2006, IBM a introdus doua noi sisteme performante BladeCenter - BladeCenter H si BladeCenter HT, care permit transferul de date cu o viteza de aproape 10 ori mai mare comparativ cu viteza de transfer posibila a retelelor companiilor care au fost dotate anterior cu echipamente de 1Gb.

IBM si-a mentinut pozitia de lider pe piata serverelor UNIX cu o cota de 30,1 procente in 2006.