Instanta i-a acordat castig de cauza si a obligat compania Transcom, care a fost judecata in lipsa si nu mai poate face apel, sa plateasca o despagubire de 750 de lire sterline, pe langa costurile de judecata de 616,66 de lire.

"Instanta a trimis un mesaj foarte clar cu aceasta ocazie, spam-urile nu vor fi tolerate, drepturile fiecarei persoane la intimitate fiind un subiect extrem de delicat", a declarat castigatorul procesului.

Un purtator de cuvant al Transcom a negat acuzatiile, sustinand, in continuare, nevinovatia. "E-mail-urile trimise clientilor fac parte din strategia de marketing a firmei, iar cei care nu le doresc pot foarte usor sa se dezaboneze", au adaugat oficialii companiei.

Se pare ca numele lui Gordon Dick ar fi ajuns in baza de date in mod intamplator, intrucat cele doua parti implicate in proces apartineau unui grup mai mare de utilizatori, administrat de Nominet.

Gordon Dick si-a creat o pagina de Internet, intitulata Scotchspam, prin intermediul careia intentioneaza sa ofere consultanta celor ce doresc sa dea in judecata firmele care trimit spam-uri.

Se estimeaza ca peste 90% dintre email-urile primite sunt spam-uri, numarul acestora crescand intr-un ritm alert. Legislatia Uniunii Europene face referire si la acest domeniu, Marea Britanie adoptand o serie de legi anti-spam in 2003.