AMD, pierderi de 611 mil. dolari, in Q1

Grupul AMD, ocupantul locului secund pe piata globala a procesoarelor, a anuntat ca in primul trimestru al 2007 a inregistrat o pierdere de 611 milioane dolari, sau 1,11 dolari pe actiune, rezultat cu mult sub cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, cand inregistrase un profit de 184,5 milioane dolari, sau 38 de centi pe actiune.

Grupul informational Advanced Micro DevicesInc. (AMD) a anuntat pierderi surprinzator de mari pentru primul trimestru al 2007, afectat de preturile mai, insa actiunile sale s-au apreciat dupa ce AMD a anuntat ca intentioneaza sa isi majoreze capitalul, informeaza NewsIn, citand Reuters.

"Pierderile au fost mai mari decat ne asteptam", a declarat directorul administrativ al FTN Midwest Securities, JoAnneFeeney. "Ce putem observa momentan este un mediu de piata mult mai sever decat s-ar fi asteptat chiar si cei mai ingrijorati dintre noi", a adaugat aceasta.

Venitul a scazut cu 7,4% pana la 1,23 miliarde dolari, cifra ce este asemanatoare estimarilor emise de AMD in cursul saptamanii trecute, cand anuntase ca venitul va fi cu aproximativ 20% mai mic decat estimarile precedente.

"Nu suntem bucurosi de faptul ca am inregistrat asemenea rezultate negative", a declarat directorul executiv al AMD, Hector Ruiz, pentru analistii prezenti la conferinta la care s-au anuntat rezultatele financiare ale AMD, adaugand ca aceasta este prima data in ultimele 14 trimestre in care grupul informational nu a reusit sa isi majoreze cota de piata.

AMD a declarat ca pentru al doilea trimestru estimeaza ca veniturile vor fi cu putin mai mari decat cel inregistrat in primul trimestru. Grupul AMD, care detinea aproximativ 25% din piata cipurilor x86, care sunt prezente in majoritatea computerelor, a precizat ca intentioneaza sa majoreze cota de piata pana la peste 30%.

insa recentele dificultati cu care a fost confruntata compania a pus sub semnul intrebarii acest obiectiv, insa conducerea AMD au declarat saptamana trecuta ca vor reduce cheltuielile de capital cu aproximativ 500 milioane dolari, sau o cincime.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Călătoriile în lumea post-COVID-19: Investiție de 300.000 de euro pentru Questo
Setari Cookie-uri