Internetul este nelipsit din viețile noastre. Din păcate însă, internetul, pe cât este de util, pe atât este de periculos. De la viruși și până la escroci care profită de persoanele naive, navigarea pe internet nu mai pare atât de sigură, nu?

Există însă câteva moduri în care te poți feri de viruși și escrocheriile de pe internet. Iată cum poți naviga în siguranță pe internet:

1. Atenție la e-mailurile primite. Cele mai multe escrocherii din ultima vreme se întâmplă pe e-mail. Prin urmare, dacă primești un mail de la banca ta, sau o altă bancă, asigură-te că adresa de pe care a fost trimis este cea oficială. De multe ori adresele folosite de escroci sunt similare, dar niciodată identice.

Același lucru este valabil și în cazul celor de la alte instituții. Prin urmare, dacă e-mailul ți se pare suspect nu îl deschide, dar mai ales nu da click pe link-urile din interiorul acestuia sau pe atașamente.

În plus, de multe ori, mesajele sunt scrise cu greșeli gramaticale și de punctuație.

2. Nu da click pe reclamele care ți se par suspecte. Dacă nu ai deja un antivirus instalat, orice reclamă de pe internet te-ar putea trimite către o pagină a unui software antivirus fals. Nu te lăsa păcălit. Acestea sunt cazuri clasice de înșelătorie, escrocii furând astfel datele tale personale. Dacă îți dorești instalarea unui antivirus alege site-uri de încredere precum CNet sau Softpedia.

3. Atenție la ofertele tentante. Apar mereu site-uri no-name cu oferte foarte tentante pentru produse care în mod normal costă de 3-4 ori mai mult. Dacă dai peste un astfel de site, asigură-te că este de încredere și nu plăti niciodată cu cardul. Cel mai bine este să alegi opțiunea de plată la livrare, dacă site-ul ți se pare cât de puțin suspect.

4. Donează cu grijă. Campaniile umanitare sunt un mod bun de a-i ajuta pe cei care se află la ananghie, însă escrocii profită din plin de acestea și de naivitatea oamenilor. Prin urmare, înainte de a dona bani către orice caz, asigură-te că este un caz real, un ONG de încredere, etc. Nu te lăsa păcălit de orice postare de pe internet.

5. Asigură-ți calculatorul. Poți lua în considerare CleanWeb, o funcție suplimentară gratuită a Surfshark VPN. Când este activ, funcționează în fundal pentru a te proteja de malware. Când vine vorba de utilizarea zilnică, CleanWeb blochează descărcarea reclamelor și a malware-ului cunoscut.

Protejează-ți calculatorul cu VPN de la Surfshark

Și pentru că tot am ajuns la subiectul legat de protecția calculatorului, știai că VPN-urile pot îmbunătăți protecția pasivă împotriva multor tipuri de escrocherii care se fac în mediul online?

Utilizarea VPN-ului de la Surfshark poate fi la fel de utilă ca protecția unui antivirus. Atenție însă, folosirea acestuia nu înseamnă că nu trebuie să mai fii atent la ce mailuri deschizi, de pe ce site-uri faci comenzi sau cum navighezi pe internet.

Ce este Surfshark

Surfshark este un set de instrumente de protecție a confidențialității datelor în timp ce navighezi pe internet. Acesta a fost dezvoltat pentru a le oferi internauților capacitatea de a-și spori siguranța online.

Astfel, Surfshark este creat pentru a spori confidențialitatea și siguranța online, dincolo de utilizarea unui VPN (rețea privată virtuală).

Surfshark oferă aplicații pentru toate platformele de mare interes, precum: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Chrome, Firefox, Xbox, Play Station, Fire TV, Android TV, Smart DNS pentru Apple TV și lista poate continua.

Aplicația pentru Windows oferă, de asemenea, un test de viteză integrat, astfel încât poți evalua rapid serverele pentru a-l alege pe cel mai rapid.

Rețeaua Surfshark este alcătuită din peste 3200 de servere orientate spre viteză maximă și se întinde în peste 110 locații din 65 de țări.

Oferta pe care nu trebuie să o refuzi

Și pentru că știm cât de importantă este siguranța online pentru tine, avem o ofertă de nerefuzat. Achiziționează acum pachetul pentru doi ani de zile și primești primele două luni gratuit, plus o reducere de 82% din prețul total.

Sursa foto: Surfshark/ Branded Photos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri