Vizitatorii standului Orange amenajat la CERF 2007, care se desfasoara in perioada 9 - 13 mai, vor urmari in premiera demonstratii privind noile solutii de acces la internet mobil prin tehnologia HSDPA si vor testa serviciul Flashcode si M2M Connect.

„Prin acoperirea nationala a tehnologiei EDGE, extinderea acoperirii serviciilor 3G si lansarea serviciilor HSDPA/HSUPA, ne propunem ca pana la sfarsitul anului sa aducem clientilor nostri cea mai buna oferta de broadband mobil. Fie ca sunt tineri pasionati de divertisment mobil, oameni de afaceri sau ziaristi, ii asteptam pe toti la standul Orange de la CERF”, a declarat Thierry Millet, Director Comercial la Orange Romania.

Serviciile HSDPA care permit conectarea la internet la viteze de pana la 3,6Mbps vor fi lansate oficial in zece orase in iunie. "Pana la sfarsitul anului viteza de conectare la internet si transfer de date mobile prin HSDPA va fi marita la 7,2Mbps, in paralel cu lansarea HSUPA, tehnologie care asigura viteze sporite de uplink", spun reprezentantii Orange.

Vizitatorii vor avea ocazia sa testeze Flashcode, un serviciu inovativ care ofera acces rapid la continutul mobil prin scanarea codurilor bidimensionale de bare cu ajutorul camerei foto a telefonului mobil. Printr-o aplicatie care permite citirea codurilor de bare, fara a declansa camera foto a telefonului mobil, utilizatorii au acces rapid la continutul multimedia si pot descarca logo-uri, sonerii sau videoclipuri din portalurile wap. O alta noutate Orange la CERF va fi solutia M2M Connect de semnalizare in caz de accident rutier, prin care administratorul unei flote de masini poate fi avertizat in timp real daca autovehiculele sunt implicate in accidente.