Lansat cu fast ca o armă de ultimă generație a Kremlinului, ”câinele-robot de luptă” s-a dovedit a fi de fapt o jucărie chinezească nu foarte scumpă, care poate fi cumpărată de pe Aliexpress chiar și din România.

”Câinele-robot M-81” a fost lansat la expoziția de armament organizată la Moscova și inaugurată de însuși Vladimir Putin. ”Creatorii” acestei noi mașinării de luptă au făcut și o demonstrație în fața presei.

Aparent, ”câinele-robot” poate duce în spate un lansator de rachete anti-tanc RPG-26 și este dotat cu un dispozitiv optic de ochire. Oficialii spun că poate realiza misiuni militare și civile, poate localiza ținte, poate patrula și păzi obiective - deși nu au precizat unde anume este produs. Putin însuși a menționat, în discursul său, ”noile sisteme de luptă, roboți și arme de înaltă precizie”.

Însă după ce imaginile cu robotul au ajuns pe rețelele sociale, el a fost rapid identificat – în ciuda husei cu care l-au acoperit rușii. Potrivit The Drive, este vorba despre ”Unitree Yushu Technology Dog”, un robot care poate fi comandat de pe Aliexpress chiar și în România și costă între 15.750 și 20.400 de lei, în funcție de culoare.

Nu este prima dată când oficialii ruși recurg la asemenea minciuni. La același eveniment, ediția 2018, ei au prezentat un ”robot uriaș de luptă”, inspirat, aparent, din ”Star Wars”, anunțând chiar că acesta ar fi în teste.

Sursa foto: Telegram / Ria Novosti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri