Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat joi că peste 230.000 de persoane s-au înrolat în armata rusă din ianuarie, în a 18-a lună a invaziei ruse în Ucraina, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

"Conform datelor Ministerului Apărării, de la 1 ianuarie până în 3 august, adică astăzi, peste 230.000 de persoane au semnat contracte cu ministerul", a specificat Medvedev, citat de Interfax.

Potrivit acestuia, "sarcina rămâne aceea de a face serviciul contractual cât mai prestigios posibil", într-un moment în care armata rusă are nevoie de recruţi pentru a-şi desfăşura ofensiva în Ucraina.

În acest scop, a adăugat el, trebuie sporite măsurile de protecţie socială pentru militari şi familiile acestora.

Dmitri Medvedev, fost preşedinte între 2008 şi 2012, nu a precizat de câtă pregătire au nevoie aceşti recruţi înainte de a se alătura unităţilor de pe linia frontului, angajate de la începutul lunii iunie în respingerea contraofensivei ucrainene în sudul şi estul Ucrainei, notează AFP.

Campania de recrutare se face prin intermediul reţelelor de socializare şi a numeroaselor afişe stradele, care promovează armata şi promit condiţii deosebit de atractive pentru viitorii soldaţi.

Pe lângă solde şi avantajele sociale, noilor recruţi li se păstrează locurile de muncă civile "pe perioada serviciului", iar eventualele lor credite bancare sunt îngheţate, a mai spus Medvedev într-o reuniune difuzată de televiziunea rusă.

Înainte, el afirmase că aproximativ 100.000 de persoane se înrolează în armată în fiecare săptămână şi că, între 1 ianuarie şi 4 iunie, numărul înrolărilor a fost de 185.000. Aşadar, în două luni, numărul acestora ar fi crescut cu aproape 50.000 de oameni, potrivit EFE.

În septembrie 2022, preşedintele rus Vladimir Putin a convocat 300.000 de rezervişti pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina, în timp ce unul dintre punctele decretului său este secret, deschizând uşa unei noi campanii de mobilizare.

Această mobilizare parţială a dus la exodul a sute de mii de ruşi de vârstă militară, care au emigrat în ţări precum Kazahstan, Georgia şi Armenia.

Având în vedere lipsa de popularitate a măsurii, Moscova a decis să facă mai atractive contractele pentru ruşi şi imigranţi din fostul spaţiu sovietic, pe lângă recruţii care efectuează serviciul militar obligatoriu.

Cu toate acestea, o serie de legi adoptate recent de parlamentul rus, care restrâng drepturile şi libertăţile persoanelor mobilizabile, sugerează, potrivit experţilor, că Rusia se pregăteşte pentru un război de lungă durată şi ar putea în orice moment să mobilizeze din nou un număr mare de oameni.

La sfârşitul lunii decembrie 2022, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a considerat drept "necesară" creşterea efectivelor armatei ruse la 1,5 milioane de soldaţi - "între care 695.000 sub contract" - ceea ce este cu mult peste obiectivul de 1,15 milioane stabilit de Vladimir Putin în august anul trecut.

Sursa foto: Shutterstock / Kosmogenez

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri