Operatorul francez de telecomunicaţii Orange a anunţat că a primit un împrumut de 500 de milioane de euro (532 de milioane de dolari) de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), transmite Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit companiei, fondurile care vor intra în urma acestui împrumut vor fi folosite pentru a dezvolta şi consolida reţelele sale 5G şi 4G din Franţa,

"Această finanţare va permite Orange să-şi întărească poziţia de lider în reţeaua de telefonie mobilă din Franţa, în ceea ce priveşte acoperirea reţelei, calitatea reţelei în spaţii închise, calitatea serviciilor de voce şi experienţa pentru toţi clienţii săi prin tehnologia 5G şi 4G", a afirmat directorul financiar al grupului francez, Ramon Fernandez.

România aleasă de Orange și Vodafone pentru o premieră în industria telecom

în urmă cu aproximativ o săptămână, companiile telecom Vodafone și Orange anunță o premieră în industrie, premieră ce vizează România. Acestea vor desfășura un proiect pilot într-o zonă rurată din apropierea Bucureștiului, ce include noi metode de construire a rețelelor de telecomunicații 5G.

Cele două companii telecom au anunțat că vor construi, o rețea de acces radio deschisă(RAN) cu partajare RAN, în zonele rurale din Europa, unde au rețele mobile. Este pentru prima dată când cele două companii au căzut de acord în ceea ce privește partajarea rețelor Open RAN în Europa. Primii pasi de implementare ai acestui proiect vor demara în zona rurală din apropierea Bucureștiului.

Companiile spun că proiectul-pilot va oferi o primă experiență reală a acestui nou model de operare, bazat pe integrarea de hardware și software de la mai mulți furnizori, nu doar cei tradiționali, selectarea lor fiind deja demarată. Acestea adaugă că partaneriatul urmează liniile obiectivului Comisiei Europene de a avea semnal 5G în toate zonele populate din UE, până în 2023.

În plus, companiile explică că tehnologia Open RAN oferă avantaje semnificative față de abordarea tradițională, respectiv prin utilizarea RAN deschis și virtualizat, bazat pe software și hardware dezagregat, vor avea o mai mare flexibilitate la adăugarea de noi situri radio sau modernizarea celor existente, menținând costurile și consumul de energie reduse.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri