Sony, in razboi cu Biserica din Marea Britanie

Compania Sony a fost acuzata de reprezentantii bisericii din Marea Britanie in legatura cu utilizarea unei imagini a Catedralei din Manchester in cadrul unui joc recunoscut prin violenta, Resistance: Fall of Man, disponibil pe Sony PlayStation 3.

Biserica a catalogat jocul ca fiind unul extrem de violent si ofensiv, aratandu-se indignata de imaginea creata in mediul IT, prin alaturarea unei copii fidele a Catedralei din Manchester cu luptele virtuale care au loc in acest spatiu in cadrul jocului, potrivit BBC News.

Oficialii Sony si-au declarat nevinovatia, sustinand ca au obtinut “toate permisiunile necesare crearii si dezvoltarii jocului”. In plus, Sony asigura ca jocul nu are nimic in comun cu realitatea, luptele virtuale ducandu-se impotriva extraterestilor si nu a oamenilor.

Reprezentantii bisericii au declarat ca nu li s-a cerut permisiunea in aceasta problema, avand convingerea ca Sony nu a considerat necesar acordul lor pentru a construi imaginea Catedralei din Manchester. Mai mult, creatorii jocului s-au bazat pe imaginile turului virtual al catedralei, oferit gratuit pe Internet, creand o replica detaliata a edificiului.

Clericii se vor intalni astazi pentru a discuta actiunile viitoare. Acestia intentioneaza sa trimita o scrisoare adresata companiei, prin care vor solicita renuntarea la imaginile cladirii si sustinerea campaniilor anti-violenta din Manchester.

Mesajul ar putea contine si clauze prin care Sony sa doneze o parte din suma incasata ca urmare a vanzarilor jocului Resistance: Fall of Man departamentului educational si in special tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, promovand in acelasi timp o atitudine pacifista. Comunitatea engleza si-a exprimat deja sprijinul si admiratia fata de oficialii bisericii.

Reprezentantii Sony au declarat ca vor contacta autoritatile bisericesti “pentru a intelege problemele aparute in detaliu”. Jocul pentru playstation Resistance: Fall of Man s-a vandut pana in prezent in peste un milion de copii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri