Vodafone România creează noi oportunităţi de modernizare a infrastructurii sale actuale şi de extindere a reţelei 5G, prin desemnarea Ericsson ca partener-cheie 5G RAN (Radio Access Network), informează compania de telecomunicaţii printr-un comunicat, scrie Agerpres.

Ca parte a acordului pe şase ani, Vodafone România va folosi, de asemenea, tehnologia RAN a Ericsson pentru a-şi îmbunătăţi reţeaua mobilă existentă, ceea ce înseamnă că utilizatorii Vodafone România vor beneficia de conexiuni la Internet mai rapide, latenţă scăzută şi de o securitate şi fiabilitate sporite ale reţelei.

Parteneriatul este inclus în planul multianual de investiţii al Vodafone România pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de reţea şi se înscrie în misiunea companiei de a contribui la dezvoltarea societăţii digitale.

"În perspectiva unei societăţi digitale, construirea unei reţele pregătite pentru viitor, sigure şi eficiente din punct de vedere energetic este crucială. Parteneriatul cu Ericsson ne oferă bazele tehnologice în demersul nostru de a dezvolta reţele 5G autonome, cu un impact extraordinar pentru clienţii rezidenţiali, companii şi autorităţi, în ceea ce priveşte viteza şi latenţa scăzută ale reţelei, multitudinea şi varietatea scenariilor de utilizare. De asemenea, ne ajută să îmbunătăţim infrastructura reţelei radio de acces (RAN) existentă pentru a oferi servicii rapide şi fiabile clienţilor în tranziţia către reţele 5G autonome şi să ne valorificăm potenţialul de furnizor de servicii inovatoare pentru societatea digitală şi durabilă pe care ne-o dorim cu toţii. Investiţia face parte din promisiunea noastră pentru România şi pentru români: să creăm un nou standard de conectare şi să investim în potenţialul nelimitat al românilor şi al comunităţilor locale", a declarat Nicolae Vîlceanu, Chief Network officer Vodafone România.

Dragoş Mircea Rebegea, country manager Ericsson România a subliniat că Ericsson este furnizor de top pentru dezvoltarea de reţele 5G performante şi eficiente din punct de vedere energetic şi faptul că am fost selectaţi ca partener cheie în acest proiect marchează o nouă eră în colaborarea dintre cele două companii.

"Construim o reţea a viitorului care nu numai că va oferi clienţilor Vodafone România conectivitate superioară, ci şi o platformă de inovare care permite transformarea industriilor şi deschide calea către o societate digitală mai conectată", a spus Rebegea.

Produsele şi soluţiile 5G RAN din portofoliul de sisteme radio Ericsson, inclusiv sistemele de antene Ericsson, vor asigura o tranziţie rapidă şi uşoară către 5G, care va accelera transformarea digitală a societăţii româneşti. Portofoliul Ericsson 5G RAN include, de asemenea, tehnologia Massive MIMO, care permite furnizorilor de servicii de comunicaţii să valorifice spectrul 5G din benzile medii de frecvenţă. Cea mai recentă generaţie de echipamente radio şi de procesare Ericsson (RAN Compute) va îmbunătăţi, de asemenea, consumul actual de energie al reţelei Vodafone România, venind cu o abordare unică în privinţa optimizării energetice.

Sursa foto: ragos Asaftei / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri