Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a comandat un studiu pentru a evidentia performantele si deficientele aplicatiilor de plata electronica a taxelor si impozitelor locale in vederea inlaturarii acestora din urma

Studiul comandat de catre MCTI este realizat in perioada 20 iulie - 3 august 2007 de compania DotCommerce Romania, castigatoarea licitatiei. Cercetarea se desfasoara online prin intermediul unei aplicatii proprii de colectare si analiza a datelor. Datele obtinute vor fi securizate si secretizate, nefiind posibila accesarea lor din afara sistemului.

"Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a considerat necesara realizarea unui astfel de studiu intrucat sistemele de plata electronica a taxelor si impozitelor locale reprezinta mijlocul cel mai eficient pentru ca toti cetatenii sa aiba acces la informatiile relevante despre taxele si impozitele locale. in plus, aceste sisteme reprezinta o metoda rapida si comoda pentru achitarea taxelor la bugetele locale", se arata intr-un comunicat al MCTI.

Studiul va cuprinde trei module, structurate pe categorii de respondenti: institutii financiar-bancare, primarii si utilizatori (platitorii de taxe si impozite locale). Pentru institutiile financiar-bancare si primarii se vor folosi metode de cercetare care vor investiga metodele de plata online existente.

Pentru persoanele fizice si juridice platitoare de taxe si impozite locale se pune la dispozitie o aplicatie online pe pagina de internet cercetareonline.ro, pentru a-si exprima opinia in legatura cu metodele de plata utilizate in prezent, cat si asteptarile legate de aceste servicii si alternative ale acestora.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Interviu cu Martin Villig, cofondatorul Bolt: ce le cere autoritatilor