Cererea pentru dispozitive portabile de navigatie (PND) va creste cu 53% pana la sfarsitul anului, dupa ce produsele din aceasta categorie s-au ieftinit chiar daca au fost adaugate functii sofisticate, s-a marit numarul canalelor de distributie iar oamenii au devenit mai constienti de necesitatea acestor aparate, potrivit International Data Corporation (IDC).
Dispozitivele portabile de navigatie reprezinta 62 de procente din piata globala de profil, iar specialistii IDC se asteapta sa ajunga pana la 93% anul acesta, inregistrand o crestere de 53 de procente.
Europa de Veste este cea mai mare piata regionala, potrivit raportului, urmata de Statele Unite.

Specialistii se asteapta ca piata sa creasca si in Asia, unde China detine deja un sistem de goelocalizare prin satelit. Analistii IDC considera ca Jocurile Olimpice care se vor desfasura la Beijing vor duce la cresterea popularitatii dispozitivelor de navigatie, datorita numarului mare de vizitatori care vor folosi acest mijloc de ghidare.

PND-urile nu vor fi singurele care vor inregistra o crestere pputernica in piata dispozitivelor da navigatie, arata studiul IDC. Interesul consumatorilor pentru activitaile in aer liber va duce la cresterea vanzarilor de dispozitive GPS (Global Positioning System), mai ales pentru produsele destinate localizarii pe apa, care ar trebui sa reprezinta 1,2 milioarde de dolari din veniturile colective pana in 2011, arata studiul.

In timp ce solutiile de navigare pentru masina au o rata mai mica de crestere decat PND-urile, specialistii IDC considera ca acest segment va ramane puternic pe multe piete atata timp cat furnizorii de tehnologie vor lucra impreuna cu producatorii de masini pentru solutii ieftine cu design modern.

Intrarea unor noi jucatori pe piata (LG sau Navigon) ar trebui sa creeze o variatie a ofertelor, de la cele concentrate pe harware la cele cu continut si servicii aditionale. “Este clar ca service-ul va fi o parte importanta pentru evolutia sistemelor de navigatie, de vreme ce dispozitivele concureaza si cu alte produse cum sunt telefoanele mobile”, este de parere Diana Hwang, research manager pentru IDC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri