38% dintre utilizatorii din Europa de Vest vor folosi pana in 2013 Internetul pe telefoanele mobile, potrivit unui studiu realizat de Forrester Research, citat de eMarketer.
In prezent, doar 42 de milioane de europeni acceseaza siteuri de pe telefoanele lor mobile, in mod regulat, pentru ca peste cinci ani, numarul utilizatorilor sa se tripleze, ajungand la aproximativ 125 de milioane.

Serviciul 3.5G va duce la cresterea numarului de consumatori de telefonie mobile digitala. Tarile care au adoptat tehnologia 3G inca de la inceput sunt Austria, Italia, Marea Britanie si Tarile Nordice, conform eMarketer.

“Piata de telefonie mobila cu Internet a ajuns, in sfarsit, in punctual sau culminant”, declara Pete Nuthall, analist Forrester Research.

Pentru a creste numarul de utilizatori ai acestor servicii, operatorii de telefonie mobila vor creste numarul serviciilor si aplicatiilor si vor introduce noi dispozitive, care sa determine o utilizare mai buna a mobilelor.

Pana in 2010, mobilele GPRS vor lua locul vechilor telefoane, iar pana in 2013, un sfert dintre utilizatorii actuali de mobile vor poseda telefoane 3.5G, releva studiul Forrester.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri