Advanced Micro Devices (AMD) a anuntat o scadere a profitului in primul trimestru din 2008, fiind a sasea pierdere trimestriala la rand, compania continuand sa piarda din cota de piata in fata rivalilor de la Intel, informeaza Reuters, potrivit NewsIn.

AMD, ce a pierdut anul trecut din cota de piata in fata celor de la Intel din cauza ca tehnologia de fabricare a cipurilor era in urma celei folosita de compania rivala, a anuntat o pierdere de 358 milioane dolari in primul trimestru din 2008, sau 59 de centi pe actiune, de la 611 milioane dolari, sau 1,11 dolari pe actiune acum un an.

Venitul a crescut cu 22% la 1,51 miliarde dolari, de la 1,23 miliarde dolari.

Pierderea AMD a fost de 51 centi pe actiune, fata de 47 centi pe actiune, cat estimasera analistii chestionati de Reuters.
Analistii se asteaptau la un venit de 1,50 miliarde dolari.

Rezultatele slabe ale AMD au venit pe fondul unor rapoarte financiare pozitive inregistrate de IMB, Intel sau alte companii din sectorul de tehnologie.

"AMD se asteapta ca veniturile sa scada si in al doilea trimestru din 2008", a anuntat compania.

AMD ramane cu o generatie in urma Intel in ce priveste tehnologia de producere a cipurilor, insa daca firma va spori productia la cipurile Barcelona, pretul competitiv al acestora ar putea recastiga din cota de piata a companiei.

Marja de profit in primul trimestru a fost de 42%, fata de 44% in trimestrul al patrulea din 2007, si 28% in aceeasi perioada a anului trecut.

AMD, cu sediul in orasul Sunnyvale, California, a avertizat pe 7 aprilie ca va reduce personalul companiei cu 10%, sau aproximativ 1.680 locuri de munca, oferind o estimare pentru primul trimestru sub asteptarile pietei.

AMD a estimat ca venitul pentru primul trimestru va fi de 1,5 miliarde dolari, cu mult sub estimarile analistilor chestionati de Reuters, de 1,62 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri