AMD, ce a anuntat in aprilie al saselea trimestru consecutiv de pierderi, a precizat ca lansarea procesoarelor si a celorlalte componente ale platformei Puma reprezinta cea mai importanta lansare de hardware pentru laptopuri din istoria companiei.

AMD a precizat ca exista 100 laptopuri proiectate pentru a putea utiliza versiunile platformei Puma. Printre producatorii de calculatoare ce folosesc platforma Puma se numara Acer, Asus, Dell, Fujitsu Siemens si Hewlett-Packard, potrivit companiei.

Preturile la laptopurile Puma se vor incadra intre 700 si 2.000 de dolari.

Ritmul de dezvoltare al sectorului calculatoarelor de birou a scazut in ultimii ani, in timp ce sectorul laptopurilor inregistreaza o dezvoltare robusta. Potrivit firmei de cercetare IDC, consumatorii vor cumpara mai multe laptopuri decat de desktopuri pana la sfarsitul anului 2008.

Citeste si:

"Este o platforma buna", a declarat analistul IDC, Bob O'Donnell.

"Toata lumea doreste un concurent serios care sa rivalizeze cu Intel, insa oamenii nu vor cumpara o alternativa daca aceasta nu va fi performanta".

AMD ofera trei versiuni ale platformei Puma, o colectie de microprocesoare, cipuri wireless care se pot conecta la WiFi si alte cipuri.

Puma foloseste procesoarele AMD Turion X2 Ultra Dual-Core.