Potrivit planurilor de extindere a activitatii companiei, numarul de angajati al fabricii va creste cu 50%, de la 2.300 la 3.500 de angajati, pana la sfarsitul aceleiasi perioade.

In anul fiscal 2007, capacitatea de productie anuala pentru televizoarele Bravia fabricate in Slovacia a ajuns la doua milioane de unitati. Pentru a raspunde cererii in continua crestere a utilizatorilor europeni, Sony a decis sa dubleze productia la patru milioane de unitati anual, prin cresterea capacitatii Centrului Tehnologic Nitra.

„Vanzarile de televizoare Bravia continua sa inregistreze cresteri de doua cifre in multe tari din Europa. Este foarte important sa ne consolidam activitatile pe aceasta piata, de la conceptie la productie si distributie, pentru a raspunde acestei cereri. Cresterea productiei la Centrul Tehnologic Nitra demonstreaza clar ca suntem hotarati sa oferim experienta de utilizare de neuitat a televizoarelor Bravia tuturor utilizatorilor nostri din Europa de Vest si de Est”, a declarat presedintele Sony Europe, Fujio Nishida.

Sony a inceput productia de televizoare LCD in localitatea Trnava din Slovacia in luna aprilie 2006. Odata cu atingerea capacitatii maxime de productie a acestei unitati, Sony a construit Centrul Tehnologic Nitra, aflat la 40 de km est de Trnava, unde a relocat productia de televizoare LCD, pentru a iesi in intampinarea cererii in continua crestere de televizoare LCD pe piata din Europa. Centrul Tehnologic Nitra a inceput productia de televizoare LCD in luna august 2007, in acelasi timp cu unitatea de productie pentru televizoare a companiei din Barcelona.

Citeste si:

Pentru a gestiona distributia televizoarelor LCD Bravia in Europa, Sony construieste in prezent, in apropierea unitatii de productie de la Nitra, un centru logistic. Prin inceperea activitatii noului centru, ce este programata sa aiba loc in aceasta toamna, Sony pozitioneaza Centrul Tehnologic Nitra ca principalul nucleu paneuropean al companiei pentru productia de televizoare, acoperind operatiuni de la conceptie la productie si distributie.

In Europa, Sony a inregistrat vanzari consolidate de 13,71 miliarde euro (2.038 miliarde yeni) pentru anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie 2007. Sony Europa, cu sediul central la Sony Center am Potsdamer Platz din Berlin, este responsabila pentru afacerile cu produse electronice din Europa si a inregistrat vanzari consolidate de 9,12 miliarde de euro pentru aceeasi perioada.

Sony este producator de sisteme audio, video, de comunicatii si tehnologie a informatiei pentru consumatorii de pretutindeni sau pentru destinatii profesionale si se pozitioneaza ca una dintre cele mai importante marci de bunuri de larg consum din lume. Compania are aproximativ 163.000 angajati in toata lumea.