Patru oficiali Google vor fi pusi sub acuzare de procurorii italieni

Procurorii italieni pregatesc punerea sub acuzare a patru oficiali ai companiei Google Inc, intr-un caz deschis in 2006, pentru publicarea unui videoclip licentios pe pagina in limba italiana a companiei, a anuntat Wall Street Journal, citat de Reuters.

Procurorii urmeza sa-i cheme pe acuzati in fata justitiei in luna septembrie, sub acuzarea de defaimare si violare a vietii private si de un control deficitar al continutului paginii de internet administrate de acestia, informeza surse oficiale.

Cei patru acuzati sunt reprezentantul juridic si presedintele consiliului director Google Italia din acea perioada, un alt membru al consiliului director, reprezentantul Google Europa pentru respectarea drepurilor private si directorul executiv al Google Video Europa, se arata in articolul citat de Reuters.

Acestia au fost pusi sub urmarire penala pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu, nu pentru postarea directa pe internet a materialelor licentioase.

Plangerea a fost depusa in septembrie 2006, de catre un membru al unei organizatii care reprezina persoanele cu sindromul Down, intrucat videoclipul arata insultarea unui baiat cu dizabilitati, de catre colegii sai..

Directorul de comunicare al providerului american de internet, Stefano Hesse, a declarat pentru Wall Street Journal, ca Google a colaborat de la inceput cu procurorii italieni si va continua in acelasi mod.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri