Aceasta crestere va fi “aprinsa” de cresterea in segmentul retelelor sociale, care se asteapta sa devina cel mai mare producator de venituri pentru piata pana in 2009, potrivit unui raport emis de Juniper Research.
Numarul utilizatorilor activi de retele sociale prin intermediul celularelor este asteptat sa creasca de la 54 de milioane in 2008 la aproape 730 de milioane in 2013.

De asemenea, publicitatea va juca un rol important in spatiul UGC (user-generated content), adunand o treime din totalul veniturilor pana in 2013.

Windsor Holden, autorul raportului, a declarat ca “este clar ca se observa o mare schimbare in industrie in ceea ce priveste implementarea unor modele de afacere in acest domeniu”.

Citeste si:

“Dat fiind ca initial a existat o perceptie prin care utilizatorii ar trebui sa plateasca o mica taxa pentru a accesa retelele sociale de pe telefoanele mobile, a devenit clar ca pentru a castiga mase de utilizatori trebuie sa oferi un cont gratuit si apoi sa maresti castigurile din publicitate si din vanzarea continutului suplimentar”, a adaugat Windsor Holden.

De asemenea, raportul Juniper a aratat ca desi iPhone a crescut substantial in constiinta publicului prin servicii de gestionare a continutului, este un domeniu important in care trebuie imbunatatit marketing-ul unor servicii din interiorul industriei.